Γενικός Κανονισμός Enduromania 2016

1.Εισαγωγή
Το EnduromaniaTeam και ο Μ.Α.Σ. Καλαμπάκας , διοργανώνει για όγδοη χρονιά, την φιλική enduroσυνάντηση – Enduromania 2016,που θα πραγματοποιηθεί στην Καστανιά – Αμάραντο Καλαμπάκας στις 17-18 Σεπτεμβρίου 2016. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται σύμφωνα με:
• τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τον παρόντα γενικό κανονισμό και τα πληροφοριακά δελτία που τυχόν θα εκδοθούν.

2.EnduromaniaTeam – Οργάνωση
Υπεύθυνοι Διαδρομών:Γιώργος Παπατζιμόπουλος (6973743746),
Υπεύθυνος Διαδρομών:Χρήστος Καραγγέλης (6974903469)
Υπεύθυνος Εκδήλωσης/Χώρου:Διονύσης Κορκός (6946 503219)
Υπεύθυνος Γραμματείας:Βασίλης Τσιάμης (694 8521874)
Internet:www.enduromania.gr , www.Facebook.com/enduromania

3.Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι συμμετοχές ανοίγουν την Δευτέρα 18 Ιουλίου και κλείνουν την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Η καταβολή του αντιτίμου θα γίνεται με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Τράπεζα Εurobank  (0026 0399 40 0200174546) (IBAN 890 260 399 0000 400 200 174546) Μ.Α.Σ.Καλαμπάκας ή στην Γραμματεία κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Όποιος αναβάτης δεν δηλώσει συμμετοχή μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης των συμμετοχών, θα μπορεί να συμμετέχει στην εκδήλωση Εντουρομανια 2016, αλλά  δεν θα έχει  δικαίωμα  να λάβει το αναμνηστικό και τα προϊόντα που θα δοθούν στην γραμματεία .Θα λάβει μόνο  αυτοκόλλητο συμμετοχής,βενζίνης και ενημερωτικό φυλλάδιο.Εάν οι συμμετοχές φτάσουν  τις 400 δεν θα δεχτεί η οργάνωση επιπλέον άτομα  που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή ηλεκτρονικά.

 4.Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 45€ για τις 2 ημέρες, 25€ για τη μια ημέρα και συμπεριλαμβάνει αναμνηστική σακούλα με δώρα από την οργάνωση και αναμνηστικό. Τα δικαιώματα συμμετοχής επιστρέφονται εφόσον η δήλωση συμμετοχής δεν γίνει δεκτή ή εάν η εκδήλωση ματαιωθεί.

5.Αναβολή Εκδήλωσης
Σε περίπτωση που η οργανωτική επιτροπή κρίνει ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για λόγους ασφαλείας (λόγω κακοκαιρίας κλπ.) θα υπάρξει έγκαιρη αναβολή της εκδήλωσης για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στην απίθανη περίπτωση που αυτό θα συμβεί, σχετική ανακοίνωση με όλες τις πληροφορίες θα εκδοθεί μέσω του site www.enduromania.gr www.facebook.com/enduromania μέχρι και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016.

6.Γραμματεία
Η Γραμματεία της Enduromania θα λειτουργεί από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00 μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 στον προαύλιο χώρο της εκδήλωσης στο Γήπεδο της Καστανιάς στη θέση Γκούρα. Όλοι οι αναβάτες θα πρέπει να περάσετε από τη γραμματεία για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας και να παραλάβετε την αναμνηστική σακούλα της οργάνωσης και τα αυτοκόλλητα συμμετοχής για τη μηχανή και το μπιτόνι σας. Επίσης σημαντικό είναι, όλοι οι αναβάτες να διαβάσουν προσεκτικά το Ενημερωτικό Έντυπο που θα παρέχεται και θα βρίσκεται μέσα στη αναμνηστική σακούλα.

7.Διαδρομή
Η διαδρομή θα είναι διαφορετική και για τις 2 ημέρες ,εκτός από κάποια λίγα κοινά χιλιόμετρα και το μήκος της θα είναι περίπου 100χλμ ανά ημέρα για Hobby και Pro (εκτός απροόπτου, βροχές κλπ.). Θα γίνει προαιρετικό ParkFerme (με φύλαξη της οργάνωσης) για τις μοτοσικλέτες στο στο Γήπεδο της Καστανιάς στη θέση Γκούρα.

Η αρχή και το τέλος της βόλτας και για τις 2 ημέρες θα γίνει στο στο Γήπεδο της Καστανιάς . Την πρώτη ημέρα θα γίνει διέλευση από το χωριό της Καλομοίρας από την πλατεία ,όπου κάποιος θα μπορεί να κάνει στάση για νερό , αναψυκτικό ή γρήγορο φαγητό.

Στο ξεκίνημα της βόλτας σε μερικά χιλιόμετρα θα υπάρχει μια μικρή ειδική απένατι από το Σαλέ Καζα Ντι Κάλο ,με σχετικά εύκολα περάσματα κορδελιασμένη ,οπου εκεί θα βρίσκονται και θεατές, μιας και η ειδική είναι δίπλα από το δρόμο.
Οι αναβάτες θα βρεθούν σε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.Η περιοχή της Καστανιάς και ιδίως της Καλομοίρας είναι από τα ομορφότερα και πιό ευχάριστα για οδήγηση εντούρο. Μεγάλο μέρος της διαδρομής βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από τα 1100μ. Θα υπάρξουν και Extreme μονοπάτια που θα ονομάσουμε “Team” και θα είναι υποχρεωτικό το πέρασμα τουλάχιστον 2 ή περισσότερων αναβατών μαζί σαν ομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει αλληλοβοήθεια μεταξύ τους. Ένας μόνος του δεν θα βγει ποτέ μιας και δεν θα υπάρχουν άτομα από τη οργάνωση για βοήθεια, παρά μόνο η σκούπα στο τέλος της ημέρας. Δείτε περισσότερα στο μενού ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗΣ ΔΟΑΔΡΟΜΗΣ
Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει τον μεγαλύτερο κύκλο της 1ης μέρας θα είναι περίπου 5h:00min, για περίπου 85 χλμ διαδρομής, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την επιλογή hobby, pro ή Εxtreme–Team που θα επιλέξει ο καθένας. Θα υπάρχει σημείο στα 60 περίπου χλμ. που θα παρακάμπτει την διαδρομή προς τον τερματισμό, για αναβάτες που μπορεί να έχουν κουραστεί. Θα υπάρχουν και άλλες ταμπέλες που θα ενημερώνουν τους αναβάτες για πιο σύντομο τερματισμό κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μετά τον ανεφοδιασμό της 1ης ημέρας στα 45 χλμ και αφού περάσει ή ώρα από  15:30 , δεν θα επιτρέπετε σε αναβάτες να προσπελάσουν ,γιατί μπορεί να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και υπερβολική αργοπορία για τον τερματισμό.

Για την 2η μέρα, θα υπάρχουν 3 διαφορετικές επιλογές της διαδρομής, εκτός από τα Hobby και Pro.

Η μικρή διαδρομή υπολογίζεται στα 75χλμ ,η μεσαία 85 χλμ και η μεγάλη στα 92 χλμ .

Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει την 1η διαδρομή με επιλογές σε Hobby διαδρομή θα είναι περίπου 4h:30min

Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει την 2η διαδρομή με επιλογές σε Hobby και Pro διαδρομή θα είναι περίπου 5h:30min

Υπολογίζουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται ο μέσος αναβάτης για να καλύψει την 3η και πιο δύσκολη διαδρομή με επιλογές Pro , θα είναι περίπου 6h:50min

Στην περίπτωση απρόσμενων βροχοπτώσεων που η πρόσβαση στα μονοπάτια της 2ης ημέρας θα γίνει αδύνατη, θα επαναληφθεί η διαδρομή της πρώτης μέρας.

Δείτε στο μενού ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ διαβάστε κάποιες πληροφορίες και επιλέξτε .

8.Σήμανση
Για την σήμανση έχουν χρησιμοποιηθεί τα κλασσικά enduro σήματα όπως εμφανίζονται παρακάτω στο υπόμνημα καθώς επίσης κορδέλες .
Επίσης σπρέι χρώματος πορτοκαλί και κόκκινο έχουν χρησιμοποιηθεί σε σημεία που ήταν δύσκολη η χρήση σημάτων η κορδέλας. Τέλος, θα υπάρχουν και διάφορες ακόμα ταμπέλες όπως επεξηγούνται παρακάτω για το διαχωρισμό Hobby και Pro, προς τερματισμό (σε περίπτωση εγκατάλειψης ή απλά επιστροφής στον τερματισμό)κλπ.
Παρακαλούμε δείτε προσεκτικά το υπόμνημα που ακολουθεί με όλα τα σήματα και ενδεικτικές πινακίδες που θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη ενημέρωσή σας:

Α. Σήματα enduro και επεξήγηση (Χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε συνδυασμό με κορδέλες και σπρέι για την σήμανση της διαδρομής).

ENDUROMANIA SIGN
ENDUROMANIA SIGN

 

Β. Ταμπέλα –“ProTeam” (υποχρεωτική διέλευση ομάδας 2 ή περισσοτέρων ατόμων) +Hobby

HOBBYPRO
Επεξήγηση:
•  ProTeam (διέρχεστε μόνο σαν ομάδα 2 η περισσοτέρων ατόμων)
• To μονοπάτι με ονομασία ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΕΦΑΝΙ έχει μήκος 2.5Χλμ για τους ProTeam
• Hobby, Δεξιά

• Pro ΑΡΙΣΤΕΡΑ,
• 10 ή 8 ή 7 = Βαθμός δυσκολίας Pro μονοπατιού
(10 = πολύ δύσκολο, 8 = δύσκολο κλπ)

Δ. Ταμπέλα – “Προς Τερματισμό”

PROS TERMATISMO
Επεξήγηση:
• Προσοχή: Οι ταμπέλες αυτές θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία της διαδρομής και θα υποδεικνύουν τον δρόμο της επιστροφής προς τον τερματισμό από δρόμο.
• Θα απευθύνονται σε αναβάτες που έχουν κουραστεί η έχουν κάποια βλάβη στη μοτοσυκλέτα τους και επιθυμούν να γυρίσουν εύκολα στο χώρο της οργάνωσης.
• Επιστροφή προς Τερματισμό Αριστερά

Ε.Ταμπέλα – “Προσοχή Διέλευση Μοτοσυκλετών”
Επεξήγηση:
• Αυτή η ταμπέλα απευθύνεται σε όλους εκτός των αναβατών και θα προειδοποιεί για την συνεχή διέλευση μοτοσυκλετών από σημεία και δρόμους που τέμνουν την διαδρομή και που παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση, όπως δρόμοι γύρω από χωριά κλπ.

Ζ. Ταμπέλα – “Ένδειξη Χιλιομετρικής απόστασης από εκκίνηση”
Επεξήγηση:
• Αυτή η ταμπέλα θα ενημερώνει τους αναβάτες για την απόσταση της διαδρομής που έχουν καλύψει από την εκκίνηση.
• Για παράδειγμα (10 Χλμ από την εκκίνηση)

9.Προετοιμασία Μηχανής
Σχετικά με τις μοτοσυκλέτες που θα λάβουν μέρος στην Enduromania 2016, καλό θα ήταν να τηρούν τους κανονισμούς του Enduro με φώτα και κλειστή εξάτμιση . Επίσης σας συνιστούμε να έχετε τη μοτοσυκλέτα σας προετοιμασμένη και συντηρημένη κατάλληλα,σαν να πηγαίνατε σε αγώνα Enduro με καινούρια λάστιχα και όχι τέζα φουσκωμένα . Είναι απαραίτητο να είναι η μοτοσυκλέτα σας σε καλή κατάσταση και τα λάστιχα καινούργια . Τα περάσματα και η διαδρομή το απαιτούν .Θα υπάρχουν οχήματα περισυλλογής αλλά οι αποστάσεις είναι μεγάλες και μπορεί να υπάρχει καθυστέρηση στην περισυλλογή οπότε να είστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορείτε.

10. Συμμετοχές
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα επιτραπεί εκκίνηση σε καμία μοτοσυκλέτα για την οποία δεν θα έχει καταβληθεί το δικαίωμα συμμετοχής και που δεν θα φέρει το διακριτικό αυτοκόλλητο της οργάνωσης με το νούμερο του αναβάτη. Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το ενδεικτικό βραχιολάκι καρπού που θα έχει συγκεκριμένο χρώμα για κάθε ημέρα.

Σεβαστείτε την προσπάθειά μας τόσων ετών και σεβαστείτε τους συναθλητές και αναβάτες που πληρώνουν . Κάνουμε προσπάθεια να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι και ελπίζουμε την κατανόησή σας.

11. Ενημέρωση Αναβατών (μην την αγνοήσετε)
Η προφορική ενημέρωση των αναβατών θα γίνει στο χώρο της εκδήλωσης:
I. Για την 1η ημέρα – το Σάββατο 10/9 το πρωί, από τις 9.30πμ έως τις 9.45πμ.
II. Για την 2η ημέρα – την Κυριακή 11/9 το πρωί, από τις 9.30πμ έως τις 9.45πμ .
Η αναλυτική ενημέρωση επίσης θα είναι αναρτημένη σε μορφή πανό στο χώρο της εκδήλωσης έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία στους αναβάτες να τη διαβάζουν σε ώρες αναμονής.

12. Ώρα που θα φεύγουν οι πρώτοι αναβάτες
Η ώρα που θα φεύγουν οι πρώτοι αναβάτες θα είναι κοινή και για τις δύο ημέρες και θα είναι στις 10:00πμ. Δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση και οι αναβάτες θα ξεκινούν με την παρέα τους και όχι με κατηγορίες. Ενημερώνουμε ότι οι αναβάτες υποχρεούνται να:

Α. Περνούν απο τα ΣΕΔ (Σημείο Ελέγχου Διαδρομής).

Β. Ενημερώνουν την γραμματεία σε περίπτωση εγκατάλειψης της διαδρομής και επιστροφή
Επίσης τονίζουμε ότι Απαγορεύεται να ξεκινήσει αναβάτης την διαδρομή μετά τις τελευταίες σκούπες. Θα αφαιρεθούν σήματα και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάποιος καθώς και να προκληθεί ατύχημα.
Συνιστούμε την προσοχή σας σε όλα τα περάσματα και ιδίως σε αυτά που θα βλέπετε θαυμαστικά και Stop!
Παρακαλούμε, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση που θα γίνει και το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί από την οργάνωση και να είσαστε συνετοί με τις υποδείξεις των κριτών και των οργανωτών όταν και αν χρειαστεί.
Πάνω απ’όλα προέχει η ασφάλεια όλων και για αυτό ζητάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως στους δασικούς δρόμους όπου υπάρχει ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

13. Ανεφοδιασμός
Ο χώρος των μπιτονιών για τον ανεφοδιασμό θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης και τα μπιτόνια θα μπορούν να παραδοθούν σε άτομα της οργάνωσης που θα κανονίσει την μετάβασή τους στους χώρους ανεφοδιασμού και τις 2 ημέρες. Στο τέλος κάθε ημέρας τα μπιτόνια θα επιστρέφουν πίσω στο χώρο της εκδήλωσης και θα είναι διαθέσιμα για τους αναβάτες. Η οργάνωση δεν θα δέχεται μπιτόνι χωρίς αυτοκόλλητο της διοργάνωσης. Τα μπιτόνια, το αργότερο μέχρι 9:35 κάθε πρωί, θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του ανεφοδιασμού.
Τέλος για τη διευκόλυνση σας, υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί απαραίτητα βενζίνη και για τις 2 ημέρες μιας και τα πιο κοντινά πρατήρια καυσίμων ΕΚΟ Σκούρτης & SHELL Τσιομπίκας, βρίσκονται στις 2 εισόδους της Καλαμπάκας που απέχει 30χλμ από την Καστανιά.

14. Χορηγοί – Περίπτερα
Στο χώρο της εκδήλωσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κατά την διάρκειά διότι θα υπάρχει έκθεση, και ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να δει περίπτερα από καταστήματα και αντιπροσωπείες του χώρου καθώς και από χορηγούς. Μαζί μας θα βρίσκονται η KTM και η Husqvarna με έκθεση μοτοσυκλετών, σημείο πώλησης αξεσουάρ και ειδών ένδυσης, καθώς και με τεχνική υποστήριξη των οδηγών, η GASGAS με έκθεση μοτοσυκλετών, η BETA, τα καταστήματα MotoΑction Husqvarna, Crazymotors, Motozone και άλλοι.

15. Ασφάλιση
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές των μοτοσυκλετών, των εξαρτημάτων και παρελκομένων τους, λόγω ατυχήματος, πυρκαγιάς ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας.

16. Υπενθυμίζουμε τα απαραίτητα
• Φροντίστε να έχετε καλά συντηρημένα τα μηχανάκια σας και να κουβαλάτε εργαλεία, μπουζί κλπ.
• Εξοπλισμός εντούρο – Σωστός Ρουχισμός και προστασία ,αντιανεμικό σίγουρα.
• Νερό,(αν και περνάμε από σημεία και μαγαζιά που έχουν) αλλά θα έχουμε και στα ΣΕΔ
• Μπιντόνια με βενζίνη και για τις 2 ημέρες, λάδι για τους δίχρονους για τον ανεφοδιασμό
• Ζεστά ρούχα για το βράδυ
• Σκηνή και sleeping bag για όσους διανυκτερεύσουν σε σκηνές ή στις κατασκηνώσεις.

Καλή αντάμωση!